Åland Avresa från Gotland

Är Ni en grupp som vill få trevliga minnen tillsammans?
Åk med på en miniresa till mysiga Åland! Njut av god mat på överresan, bo på mysigt hotell i Mariehamn och åk på guidade turer med en åländsk guide.

Program :

Dag 1
Samling vid Visby Hamnterminal där ni stiger på bussen. Ca 07.15 avgår båten till Nynäshamn. Ankomst 10.30.
Bussen tar er vidare till Grisslehamn där man kan strosa omkring och kanske ta en fika innan båten till Åland avgår.
Kl. 1500 avresa från Grisslehamn med trivsamma M/S Eckerö, ombord träffas vi för en två rätters middag inkl. kaffe/te i A la Carten. Efter två timmar ankommer vi Åland och åker till Cikada Hotell som ligger i hamn och sjöfartstaden Mariehamn.

Dag 2
Frukost på hotellet. Vår åländska guide möter vid hotellet för att ta oss med på en innehållsrik dagstur, en rundtur på 6 timmar.
Vi njuter av det vackra landskapet och får uppleva historiska Kastelholms slott i Sunds kommun, där Erik XIV och Karin Månsdotter satt fängslade under några månader 1571. Besök även kulturpärlan Jan Karlsgårdens friluftsmuseum, med tid typiska byggnader från 1800-talet.
Paus under rundturen med kaffe och den berömda Ålandspannkakan på Smakbyn, restaurangen som ligger belägen intill Kastelholms slott, de samarbetar med många duktiga producenter, deras ide är att ständigt kunna bjuda på något nytt, gott och inspirerande.
Grundaren till Smakbyn är den åländska kocken Michael Björklund med titlar som årets kock både i Sverige, Finland.
Kvällen avslutas med ett gemensamt besök på Stallhagens ölbryggeri med öl provning och middag på trivsamma PubStallhagen.

Dag 3
Frukost på hotellet. Förmiddagen fri för egna strövtåg i Mariehamn. Förslag på egna besök; Upplev Mariehamn och dess fantastiska kultur och historia. Museifartyget Pommern, Ålands Sjöfartsmuseum, ett modernt museum för alla åldrar. Ålands Kulturhistoriska museum och Ålands Konstmuseum. På Konstmuseet presenteras den åländska konsten ur ett brett perspektiv, på Kulturhistoriska kan man följa historien från den första säljägaren som
steg iland på karga öar till dagens globala och mångkulturella samhälle. SALT, ett levande hantverkshus med butiker och ateljeer i Sjökvarteret. Kl.1330 Hemresa från Eckerö. På hemresan njuter vi av det omtyckta Skärgårdsbordet ombord på M/S Eckerö. Kl.1430 ankomst Grisslehamn. Guidad tur på Albert Engström gården samt besök på museet i Grisslehamn. Albert Engström besitter en alldeles särskild popularitet i Sverige. Han är framför allt känd som tecknare, men han är också en mycket framstående konstnär. Bussen går sedan tillbaka till Nynäshamn där ni kan njuta av småbåtshamnen, besöka nån restaurang eller café innan båten avgår mot Visby.

Detta ingår:

Personbiljett t/r med Destination Gotland, vilstol i aktersalong
Busstransport Nynäshamn-Grisslehamn t/r
Personbiljett t/r med Eckerölinjen
2-rätters middag inkl. kaffe/te i A la Carten ombord på Eckerölinjen
Busstransport till och från hotellet
Boende del i dubbelrum i 2 nätter på Cikada Hotell inkl. frukost
Lokal guide 6 timmar
Ålandspannkaka och kaffe i Smakbyn
Ölprovning och middag på Stallhagen
Skärgårdsbord i bufférestaurangen ombord på Eckerölinjen
Guidad tur och besök på Albert Engström Museum i Grisslehamn

Ca pris: 3920 kr per person
Enkelrumstillägg 600 kr per person.

Skicka förfrågan till oss