Åland Avresa från Stockholm

Är Ni en grupp som vill göra något kul tillsammans?
Åk med på en miniresa till mysiga Åland! Njut av god mat på överresan, bo på mysigt hotell i Mariehamn och åk på guidade turer med en åländsk guide.

Program :

Dag 1
Buss från Cityterminalen till Grisslehamn 12.30.
Kl. 15.00 avresa från Grisslehamn med trivsamma M/S Eckerö, ombord träffas vi för en två rätters middag inkl. kaffe/te i A la Carten. Efter två timmar ankommer vi Åland och åker till Cikada Hotell som ligger i hamn och sjöfartstaden Mariehamn.

Dag 2
Frukost på hotellet. Vår åländska guide möter vid hotellet för att ta oss med på en innehållsrik dagstur, en rundtur på 6 timmar.
Vi njuter av det vackra landskapet och får uppleva historiska Kastelholms slott i Sunds kommun, där Erik XIV och Karin Månsdotter satt fängslade under några månader 1571. Besök även kulturpärlan Jan Karlsgårdens friluftsmuseum, med tid typiska byggnader från 1800-talet.
Paus under rundturen med kaffe och den berömda Ålandspannkakan på Smakbyn, restaurangen som ligger belägen intill Kastelholms slott, de samarbetar med många duktiga producenter, deras ide är att ständigt kunna bjuda på något nytt, gott och inspirerande.
Grundaren till Smakbyn är den åländska kocken Michael Björklund med titlar som årets kock både i Sverige, Finland.
Kvällen avslutas med ett gemensamt besök på Stallhagens ölbryggeri med öl provning och middag på trivsamma PubStallhagen.

Dag 3
Frukost på hotellet. Förmiddagen fri för egna strövtåg i Mariehamn. Förslag på egna besök; Upplev Mariehamn och dess fantastiska kultur och historia. Museifartyget Pommern, Ålands Sjöfartsmuseum, ett modernt museum för alla åldrar. Ålands Kulturhistoriska museum och Ålands Konstmuseum. På Konstmuseet presenteras den åländska konsten ur ett brett perspektiv, på Kulturhistoriska kan man följa historien från den första säljägaren som
steg iland på karga öar till dagens globala och mångkulturella samhälle. SALT, ett levande hantverkshus med butiker och ateljeer i Sjökvarteret. Kl.1330 Hemresa från Eckerö. På hemresan njuter vi av det omtyckta Skärgårdsbordet ombord på M/S Eckerö. Kl.1430 ankomst Grisslehamn.

Detta ingår:

Båtbuss från Cityterminalen till Grisslehamn t/r
Personbiljett t/r med Eckerölinjen
2-rätters middag inkl. kaffe/te i A la Carten ombord på Eckerölinjen
Busstransport till och från hotellet
Boende del i dubbelrum i 2 nätter på Cikada Hotell inkl. frukost
Lokal guide 6 timmar
Ålandspannkaka och kaffe i Smakbyn
Ölprovning och middag på Stallhagen
Skärgårdsbord i bufférestaurangen ombord på Eckerölinjen

Ca pris: 3570 kr per person
Enkelrumstillägg 600 kr per person

Skicka förfrågan till oss